Nieuws
1061196
Nieuws

Leasemarkt trekt aan

Het leasen van vrachtwagens, machines, ict, grondverzet- en bouwmaterieel, drukpersen en kopieermachines heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een grote vlucht genomen.

De equiment leasingmarkt in Nederland is in die periode met bijna 17% gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van 2013. In totaal werden er voor €1,1 miljard aan nieuwe leasecontracten afgesloten.

Jan Kusters de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) spreekt van een stevig herstel van de leasingmarkt. „Dit is een duidelijk teken dat bedrijven weer vertrouwen hebben en hun investeringen opvoeren.”

De NVL ziet vooral het aantal leasecontracten in de transportsector fors aantrekken. Met name milieuvriendelijke vrachtwagens met een Euro-5 en -6 aandrijving zijn veelgevraagd in de transportwereld. Daarnaast blijft de ict-markt hoog. „Bedrijven zien zich genoodzaakt te investeren in de nieuwste technologieën en nemen voor de financiering hiervan hun toevlucht tot leasing”, aldus Jan Kusters.