Nieuws/Binnenland
1061217
Binnenland

OM wil vrijspraak van ‘aanrander’

Zelf houdt hij bij hoog en bij laag vol dat hij twee ernstig gehandicapte vrouwen heeft aangerand. Toch eiste het Openbaar Ministerie vandaag in Amsterdam vrijspraak van de 48-jarige vrijwilliger Paul D.

D. kwam in augustus vorig jaar een dagje helpen in woongroep Parkhof in Amsterdam-Zuidoost. Later stuurde hij een mailtje naar de coördinator van de vrijwilligers waarin hij opbiechtte twee gehandicapte bewoonsters te hebben aangerand. Een van de slachtoffers was een 39-jarige vrouw met het verstandelijke vermogen van een baby. D. betastte naar eigen zeggen haar borsten. Ook vergreep hij zich aan een vrouw die vastgebonden in een rolstoel zat.

In een politieverhoor herhaalde hij die bekentenis later. D. is naar eigen zeggen seksverslaafd en had spijt gekregen van zijn daden. Ook vandaag bij de rechtbank bekende hij de aanrandingen opnieuw.

Maar de officier van justitie gelooft hem niet. Twee getuigen hebben verklaard dat Paul D. op de door hemzelf genoemde tijdstippen absoluut niet alleen is geweest met de vrouwen. De getuigen zeggen ook niet gezien te hebben dat de man de vrouwen heeft aangeraakt. Tijdens de behandeling van de zaak kwamen dinsdag geen nieuwe feiten aan het licht. Het OM kan naar eigen zeggen daarom niet anders dan vrijspraak eisen.