Nieuws
1061247
Nieuws

Diana-film met de grond gelijkgemaakt

Britse recensenten vallen over elkaar heen om de film over prinses Diana, die gisteravond in première ging, volledig de grond in de boren.

"Het script is ronduit genânt" en "Diana wordt neergezet als een vrijgezellle vrouw waar Bridget Jones een blokje voor om zou lopen", luidt een aantal vernietigende kritieken volgens de BBC.

De recensent van The Guardian oordeelt: "Ik aarzel om de term 'car crash drama' te gebruiken. Maar de verschrikkelijke waarheid is dat Diana zestien jaar na die verschrikkelijke dag nog een keer een tragische dood sterft." (...) "Het lijkt wel alsof het een twee uur durende Spitting Image-sketch is."

In The Mirror wordt hoofdrolspeelster Naomi Watts aangepakt: "Zij lijkt in niets op prinses Diana. Wesley Snipes met een blonde pruik zou geloofwaardiger zijn geweest." De Daily Mail gaf 1 ster en noemde de rolprent vooral "heel erg saai".

De film gaat over de laatste twee jaar van het leven van Diana. Zij had toen een liefdesrelatie met arts Hasnat Khan, gespeeld door Naveen Andrews.

Er waren wat zachte positieve geluiden: The Independent gaf drie sterren "ondanks dat Naomi Watts geen gelijkenissen met Diana vertoont" en de Daily Express noemt het een film die de moeite waard is om te zien en het publiek tot tranen toe zal roeren.