Nieuws
1061251
Nieuws

Nieuws

Cannabis-tour

Bezoekers van Jamaica kunnen sinds kort speciale tours volgen om in hogere sferen te geraken. Lokale boeren laten je tijdens deze illegale trip zien hoe je cannabis kunt kopen en hoe je kunt blowen. Dat meldt The Daily Mail.

De cannabisplant, die lokaal 'ganja' wordt genoemd, is al sinds 1913 illegaal op het Caraibische eiland, maar wordt er desondanks op grote schaal geteeld.

Op YouTube kun je al een paar video's vinden van Jamaica Max, een bedrijf dat de tours rond Negril aanbiedt. Volgens de eigenaar kan hij je leiden naar de 'allerbeste ganja'. Maar omdat zijn zaak illegaal is, laat hij de toeristen eerst een 'spliff' roken. Zo kunnen ze bewijzen dat zij geen politieagenten zijn.

Volgens de boer is de cannabis zo in trek omdat het de cannabis is die Bob Marley inspireerde. ,,Ik kan thuis sterker spul krijgen, maar dit feit maakt deze marihuana bijzonder", liet een Amerikaanse toerist optekenen.

Legaliseren van marihuana

De Ganja Law Reform Coalition wil nu dat de Jamaicaanse overheid de marihuana legaliseert en heeft aangegeven het debat aan te willen gaan op een internationale conferentie in de hoofdstad Kingston later deze maand. Volgens de Coalition zal legalisatie de economie een boost geven. Bovendien zou ze de criminaliteit verminderen.