Nieuws
1061274
Nieuws

Primark stopt online verkoop via Asos

Primark verwacht voor het komend jaar een omzetgroei van 22 procent. De Ierse modeketen heeft een 'uitgebreid programma van winkelopeningen' op de agenda staan, maar zegt te willen stoppen met de online verkoop via online modeplatform Asos.

De identieke omzetgroei zit in de 52 weken tot 14 september tegen de vijf procent aan, zo laat moederconcern Associated British Foods weten.

Het aantal winkels van de kledingketen groeide dit boekjaar met veertien winkels naar 257 vestigingen met een totale vloeroppervlakte van negen miljoen vierkante meter. Voor het komende boekjaar verwacht Primark daar nog een miljoen vierkante meter winkelvloer aan toe te voegen.

In Nederland heeft de keten een vestiging in Rotterdam, Hoofddorp, Zaandam en Almere. De modegigant wil nog winkels in minstens zeven andere Nederlandse steden op de agenda. Onder andere in de panden waar nu nog de Bijenkorf zit in Arnhem en Enschede.

De Ierse modereus stopt de verkoop via online modeplatform ASOS. Daar verkocht Primark bij wijze van proef vanaf juni 140l stukken uit het assortiment. John Baston, financieel directeur bij Primark, zegt nog niets over andere online plannen, maar zegt goede lessen opgedaan te hebben tijdens de samenwerking.