Nieuws/Binnenland
1061306
Binnenland

NIEUWS

Beste Europese kitesurfers in Scheveningen

De beste Europese kitesurfers zijn binnenkort te gast in Scheveningen. Van 26 tot en met 29 september vindt de MINI Kitesurf Tour Europe plaats. Deze tour is een serie van vier wedstrijden door Europa. Twee evenementen zijn al gevaren en Scheveningen is na Almanarre (F) en Sylt (D) de derde.

De kitesurfers varen in twee disciplines, namelijk Race en Freestyle. Bij de Freestyle maken deelnemers zo spectaculaire mogelijke sprongen, die door een jury op moeilijkheidsgraad en uitvoering worden beoordeeld. Bij Race moeten deelnemers op snelheid een met boeien uitgelegd parcours afleggen.

Hogere rankings

De Nederlandse kitesurfers maken een substantieel deel uit van de deelnemers aan het evenement. Niet allen laten zij zich kwantitatief zien, ze zijn ook terug te vinden in de hogere regionen van de rankings. Bij de Freestyle dames staat Anneloes Lammerts tweede en Nannette der Snoek derde in het klassement.

Vier heren

Beiden zitten met een klein puntenverschil de Duitse koploopster Sabrina Lutz in de nek. Bij de heren staat Jerrie van der Kop derde en Sander Bos vierde. Met Johnno Scholte, vijf, en Bram Bast, negen, staan er maar liefst vier Nederlandse heren in de top tien.