Nieuws/Binnenland
1061307
Binnenland

Tips voor een bezoek aan Staten Island

Veel toeristen associëren de Staten Island Ferry met het prachtige uitzicht op New Yorks Vrijheidsbeeld. Maar wist je dat het eindpunt van deze ferry ook de moeite waard is?

De Staten Island north shore biedt het mooiste zicht op Manhattan, een groene omgeving, culturele diversiteit en fantastische restaurants. Port Richmond, Randall Manor, St. George en West Brighton; laat je verrassen aan ‘de overkant’ The Big Apple.

De spotlight op Staten Island maakt onderdeel uit van het Neighborhood x Neighborhood initiatief van NYC & Company, een campagne die iedere maand een minder bekende borough of buurt van NYC op de kaart zet.

Verborgen parel

Zoals men in New York zegt: "Staten Island is een hidden gem", een verborgen pareltje in de stad. Ga naar Port Richmond voor het beste Italiaanse ijs en de smaakvolle pizza’s of relax in de botanische tuin van Randall Manor. De pittoreske Snug Harbor Culture Center & Botanical Garden is een must-see op zich.

Ooit de thuishaven van gepensioneerde zeemannen en nu een levendige plek vol tuinen, theaters en musea. Een voorbeeld van populaire musea zijn het Staten Island Children's Museum met interactieve tentoonstellingen en creatieve workshops of het Staten Island Museum voor een blik op de geschiedenis van deze bijzondere borough. Beide musea zijn te vinden in de wijk St. George. 

 

Staten Island Zoo

Een bezoek aan Staten Island is niet compleet zonder een bezoek aan de Staten Island Zoo in West Brighton, ook wel the biggest little zoo genoemd. Je ziet er bijzondere vogels, reptielen, zoogdieren, indrukwekkende slangen collecties en tropische vissen. Voor toeristen én locals die na een dagje nog niet uitgekeken zijn op Staten Island is een verblijf in een van de hotels een optie.

Comfort Inn Staten Island en Holiday Inn Express Staten Island zijn aanraders voor een nachtje weg met het gezin en voor net dat beetje extra kun je verblijven in het Hilton Garden Inn Staten Island. Een mooie bijkomstigheid: de hotels bieden een gratis shuttle naar de Staten Island Ferry Terminal.

Heeft u ook tips? Laat hieronder uw reactie achter.