Nieuws/Binnenland
1061324
Binnenland

Verdachten moord Visser deze maand voorgeleid

De verdachten van de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein worden op 23 en 24 september voorgeleid aan de onderzoeksrechter voor nader verhoor. Dat heeft de rechtbank in Murcia (Zuid-Spanje) dinsdag laten weten.

Naast de vier verdachten die in voorarrest zitten, heeft de onderzoeksrechter ook María Rosa V.M. en de zakenman en volleybalsponsor Evedasto L.C. in staat van beschuldiging gesteld. Maria Rosa V.M. is een vriendin van hoofdverdachte Juan Cuenca, de manager van de volleybalclub uit Murcia waarbij Visser speelde.

V.M. wordt verdacht van het verlenen van hand- en spandiensten. Evedasto L.C. was eigenaar en geldschieter van de volleybalclub. Over zijn mogelijke rol in het misdrijf heeft de rechtbank geen details bekendgemaakt.

De overige verdachten zijn Serafín A. en de Roemenen Valentin I. en Constantin S. De Roemenen worden ervan beschuldigd de dubbele moord te hebben uitgevoerd in opdracht van Cuenca. Serafín A. is de eigenaar van de citroenboomgaard nabij Murcia waar de lichamen van Visser en Severein op 26 mei werden gevonden. Het stel werd sinds 12 mei in Murcia vermist.