Nieuws/Binnenland
1061335
Binnenland

Zwavelzuurverdachte aangeklaagd voor moord

De 29-jarige Carolina Jimenez pleegde in februari zelfmoord. In augustus 2011 had haar ex-vriend Regillio K. haar overgoten met zoutzuur, waardoor de vrouw zeer ernstig verminkt raakte. Het Openbaar Ministerie (OM) legt in hoger beroep aan het gerechtshof in Den Haag de vraag voor of de zelfmoord te beschouwen is als moord.

Het OM heeft daarom in hoger beroep de aanklacht tegen K. opgeschroefd van poging tot moord naar moord. Het hof heeft die wijziging dinsdag toegestaan.

De rechtbank legde de 40-jarige K. in mei vorig jaar 16 jaar cel en tbs op, wegens poging tot moord. K. tekende hoger beroep aan.

De relatie tussen de zware verminking en de zelfmoord is voor het OM duidelijk. Of er ook in juridische zin een oorzakelijk verband is staat wat justitie betreft nog niet vast. De advocaat-generaal zal hierover later een standpunt innemen.

De rechtbank merkte in het vonnis destijds al op dat de vrouw door de gruwelijke verminking in sociaal en maatschappelijk opzicht is vermoord. Jimenez, moeder van twee kinderen, onderging circa 20 operaties, waaronder enkele mislukte huidtransplantaties.

K. drong tijdens de bewuste nacht de woning van de vrouw in Zoetermeer binnen, bond haar vast en schoor haar hoofd kaal. Vervolgens overgoot hij het slachtoffer meermalen met zoutzuur, in totaal een halve liter, in het bijzijn van haar 3-jarige dochter.