Nieuws
1061339
Nieuws

AMERICA’S CUP

De Ridder vecht uitsluiting aan

De Nederlandse topzeiler Dirk de Ridder vecht zijn America’s Cup schorsing bij de internationale zeilfederatie ISAF aan. De Ridder werd vorige week uitgesloten voor de finalewedstrijden van zijn Team Oracle USA voor de America’s Cup in de baai van San Francisco.

Vandaag werd bekend dat de advocaat van de Ridder bij de ISAF in beroep gaat. Belangrijkste reden voor het beroep is het ontbreken van verband tussen het vermeende vergrijp en de aan de Ridder toegewezen straf. Ook protesteert advocaat Terry Anderlini tegen procedurefouten die de America’s Cup jury zou hebben gemaakt.

Zo worden onder meer conflicterende belangen, het gebrek aan bewijs, de korte reactietijd op het vonnis en het ongeautoriseerd vrijgeven van de verhoorgegevens door Anderlini als bewijs van de fouten in de procedure aangedragen.

De Nederlandse zeiler is geschorst zou betrokken zijn geweest bij ’vals spel’ tijdens de America’s Cup World Series in 2012. Hiervoor kreeg zijn team ook twee strafpunten en een boete van 190.000 euro opgelegd.

Volgens insiders in het America’s Cup circuit wordt de Ridder in zijn beroep tegen de straf gesteund door invloedrijke zeilbestuurders zoals ex ISAF President Paul Henderson.