Nieuws
1061342
Nieuws

SNS Property Finance verkoopt Spaans resort

SNS Property Finance heeft het Spaanse vakantie- en golfresort La Cigueña verkocht aan de investeerders Haystack Corp en Orange Avenue. Dat maakte de vastgoedtak van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal dinsdag bekend.

SNS Property Finance gaf geen financiële details over de transactie, maar stelde wel dat die niet leidt tot extra verliezen. La Cigueña stond min of meer symbool voor de enorme financiële problemen waarmee de vastgoedtak van SNS kampte en die begin dit jaar leidden tot de nationalisatie van het gehele financiële concern.

Met de verkoop sluit SNS ,,een lange, complexe geschiedenis'' af, zo stelt het bedrijf in een verklaring. Het bedrijf kreeg het park met luxe appartementen en villa's voor senioren in 2007 onbedoeld in handen toen de projectontwikkelaar failliet ging en de tientallen miljoenen die SNS in de voorgaande jaren had voorgefinancierd, niet kon terugbetalen. De Spaanse vastgoedmarkt stortte vervolgens volledig in, waardoor SNS met enorme boekverliezen werd opgezadeld.

Portefeuille

De portefeuille van SNS Property Finance telde meer van dergelijke hoofdpijndossiers, waardoor de laatste jaren verlies op verlies werd gestapeld. Begin dit jaar dreigde de vastgoedpoot het hele concern mee te sleuren in zijn vrije val. Daarop besloot minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem begin februari SNS Reaal te nationaliseren, waardoor de aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers vooralsnog met lege handen staan.

SNS heeft inmiddels stappen gezet om Property Finance af te stoten. Vorige maand werd bekend dat de rest van het concern daarna wordt opgesplitst in een bank- en een verzekeringstak. Die worden op termijn los van elkaar verkocht.