Nieuws/Binnenland
1061352
Binnenland

Brand verwoest kampeerboerderij Ledeacker

Een grote uitslaande brand heeft feestboerderij De Breyenburg in de plaats Ledeacker in Noord-Brabant in de as gelegd. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken en daarom doet de politie onderzoek, aldus een woordvoerster.

De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag uit en de brandweer kon niet voorkomen dat het gebouw tot de grond toe afbrandde. De stenen gevel is het enige dat nog overeind staat.

Op de nabijgelegen camping moesten zo'n 50 gasten van hun kampeerplek worden gehaald vanwege de rookontwikkeling, al kwam de camping zelf niet in gevaar. Ze werden opgevangen in de kantine van de camping.

Toen de brand uitbrak waren er geen gasten in het gebouw. Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn zeer waarschijnlijk geen grote concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Eigenaar Johnny van der Ree (feestzanger Johnny Romein) wil niet speculeren over de oorzaak. De brand is volgens hem aan de achterzijde van het pand ontstaan. Zijn zoon en diens vrouw lagen boven te slapen toen ze gekletter hoorden. Ze hebben zich op tijd in veiligheid kunnen brengen.

Van der Ree legde uit dat de discotheek lekker liep en juist de goeie tijd van het jaar aanbreekt. De discotheek bood plaats aan ongeveer 800 man.

De Breyenburg staat in de regio bekend als de Laatste Hoop, een plek waar vrijgezellen nog hopen om liefde te vinden. Op social media komen veel reacties binnen over het verlies van de uitgaansgelegenheid. De eigenaar laat weten dat hij snel weer aan de slag wil. „Bier verkopen en een beetje zingen is het enige dat ik kan.”