Nieuws
1061398
Nieuws

Investeerders willen CEO Ford als opvolger Ballmer

Zeker drie grote investeerders van computerbedrijf Microsoft noemen Ford-CEO Alan Mulally en Computer Sciences-CEO Mike Lawrie als opvolgers van Steve Ballmer, die onlangs zijn afscheid bij Microsoft bekend heeft gemaakt.

Op basis van meerdere anonieme bronnen binnen Microsoft meldt Reuters dat Microsoft een shortlist van veertig personen heeft samengesteld als mogelijke opvolgers van Ballmer. Tot nu toe is vooral de naam Stephen Elop naar buiten gekomen. Elop keerde terug bij Microsoft na de recente overname van Nokia.

De kandidatenlijst wordt volgens Reuters nu echter terug gebracht. Er zijn ‘zeker drie’ stemmen van Microsofts top-investeerders voor Alan Mulally, de hoogste baas bij Ford. Ook Mike Lawrie, CEO van Computer Sciences, is gewild onder investeerders. Een definitieve keuze hoeft Microsoft dit jaar nog niet te maken.

Reuters schets vervolgens een tweetal profielen van Mulally en Lawrie. Het Ford-bestuur heeft eerder al bekend gemaakt om Mulally terug te laten treden in het begin van 2014. In 2009 sprak Steve Ballmer nog vol lof over Mulally en omschreef hem als ‘iemand die begrijpt wat het fundament van bedrijfssucces is’.

Lawrie is echter ook een serieuze kandidaat. Hij heeft ervaring als internationale verkoper bij IBM en bij het financiële softwarebedrijf Misys Plc.