Nieuws/Binnenland
1061400
Binnenland

Rockstar: 'Grand Theft Auto-film onwaarschijnlijk'

De ontwikkelaar van de Grand Theft Auto-games heeft tot dusver geen plannen om de serie naar het witte doek te brengen, ookal zijn er veel filmstudio's geweest die met een aanbod kwamen. Daarover vertelt Rockstar-baas Dan Houser aan filmwebsite Empire Online.

”Het is ons heel vaak aangeboden, maar we zagen er nooit iets in,” aldus Houser. ”De bedragen zijn nooit hoog genoeg geweest om onze kroonjuwelen mee te riskeren. Iedere keer dat we met Hollywood in aanraking zijn gekomen, zijn we teruggerend naar de wereld van videogames.”

Volgens Houser is de belangrijkste reden om GTA niet te verfilmen de mogelijkheid alle controle er over te verliezen. Houser: ”We willen niet geforceerd worden om iets te maken dat aan allerlei eisen moet voldoen, waar we niet achter staan. We ontwikkelen graag innovatieve en nieuwe ideeën en dat is niet zo gemakkelijk in Hollywood als in videogames.”

Rockstar's mede-oprichter ziet Grand Theft Auto eerder werken als een televisieserie, maar ook die plannen blijven uit. Volgens Houser is het onmogelijk om een game van meer dan honderd uur in een film van twee, of een serie van twaalf uur te proppen.

Grand Theft Auto V komt op 17 september uit voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.