Nieuws/Binnenland
1061403
Binnenland

Mijn Vraag: ontslag

Kan een werknemer ontslag op staande voet nemen?

Ja, dat kan, zeggen de bedrijfsjuristen van XpertHR. Maar er moet dan wel sprake zijn van omstandigheden die het redelijkerwijs onmogelijk maken voor de werknemer om nog langer in dienst te blijven. Denk aan belediging, bedreiging en niet tijdige loonbetaling.

In de praktijk zal het echter zelden voorkomen dat een werknemer op staande voet ontslag neemt, omdat hij daarmee een te groot risico neemt dat hij geen recht zal hebben op een WW-uitkering.

Rechters stellen aan ontslagname door de werknemer over het algemeen zeer hoge eisen. Zo moet er sprake zijn van een duidelijke en ondubbelzinnige wilsverklaring van de werknemer. Ook geldt een onderzoekplicht van de werkgever (weet de werknemer wat hij doet? Overziet hij de gevolgen?).

Een boze werknemer die roept: ’ik ga naar huis’, neemt daarmee bijvoorbeeld meestal nog geen ontslag. Maar ook een werknemer die huilend en schreeuwend tegen zijn leidinggevende roept: ’ik neem ontslag’ zal daar in sommige gevallen niet aan gehouden kunnen worden.

In het algemeen is het aan te raden om de werknemer een nachtje over zijn plotselinge ontslagname te laten slapen. Daarnaast moet de werkgever de werknemer wijzen op de negatieve gevolgen van de opzegging, zoals uitsluiting van het recht op WW. Ook is het raadzaam om de werknemer – mondeling én schriftelijk – in de gelegenheid te stellen zich te laten adviseren door een deskundige.

Als de werknemer daarna met een getekende ontslagbrief aankomt, dan zullen de meeste rechters normaal gesproken oordelen dat de werkgever zorgvuldig heeft gehandeld en dat de werknemer ondubbelzinnig heeft verklaard dat hij ontslag wil nemen.

Dit artikel wordt u aangeboden door dé HR-Antwoordbank XpertHR. Voortaan vindt u alles wat u over personeelszaken moet weten op één plek. XpertHR helpt u concreet met slimme tools, handige checklists, arbeidscontracten, voorbeeldbrieven, betaalbaar juridisch advies en veel meer. XpertHR begrijpt wat u nodig heeft en biedt u gerichte antwoorden en praktische ondersteuning. Meer weten over XpertHR? Klik hier.

Klik hier voor meer ondernemersvragen.