Nieuws/Binnenland
1061405
Binnenland

Haagse moslimradicalen: Meer acties!

De veertig moslimradicalen die zondag in de Haagse wijk Segbroek bijeenkwamen, houden de komende tijd meer acties. ,,Volgende week zijn we er weer. Die week erop weer. En die week dáárop weer”, waarschuwt Abou Moussa, een van de deelnemers.

Dat zegt hij tegen de Volkskrant. De politie heeft de bijeenkomst van afgelopen weekend opgebroken. Daarbij werden vijf mannen aangehouden, omdat ze weigerden zich te legitimeren. De actie ging volgens een woordvoerder van de politie gepaard met kleine schermutselingen.

De politie was alert op een mogelijke bijeenkomst, nadat er een week eerder ophef was ontstaan over een eerdere samenkomst. Op foto's die op sociale media rondgingen, was een groep radicale moslims te zien op een trapveldje met het logo van ADO Den Haag. Een van de deelnemers zwaait met de vlag van de islamitische terreurgroep ISIS.

Moussa beweert dat hij en zijn moslimbroeders ‘gewoon’ een potje gingen voetballen en dat van een politiek gemotiveerde bijeenkomst van radicalen geen sprake was. ,, Leuzen riepen we pas nadat we ons bedreigd voelden door de politie.” En de terreurvlag? ,,Het is een islamitische vlag met het zegel van de profeet, die ook wordt gebruikt wordt door sommige afdelingen van al-Qaeda.”