Nieuws/Binnenland
1061429
Binnenland

Indian Summer in New England

De herfst staat voor de deur en laat dat nou net zijn waar de Amerikaanse staten van New England om bekend staan. Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island of Vermont, allen hebben ze een eigen karakter, landschap en geschiedenis. Maar een ding hebben ze gemeen; tijdens de Indian Summer (herfst) behoren ze tot een van 's werelds mooiste vakantiebestemmingen. Wij vertellen je waarom!

Boston en meer..

Boston, de hoofdstad van Massachusetts, staat vanwege zijn centrale ligging in New England bekend als de 'Hub of the Universe'. Bewandel historische routes zoals de Freedom Trail, laat je inspireren door de vele musea die deze stad rijk is en sluit je dag af met een culinaire verrassing in de authentieke wijk, North End. Op nog geen 35 km van Boston maak je kennis met de stad die bekend is geworden vanwege de heksenprocessen van 1692, Salem.

 

De plaatsen Conord en Lexington zijn bekend vanwege de historische slagen van Lexington en Conord die startte in 1775. Ook strandliefhebbers komen niets tekort want Cape Cod, en dan met name het plaatsje Provincetown (P-Town), is een enorm relaxte, bohemienachtige badplaats. Voor de ultieme ontspanning bezoek je de eilandjes Nantucket en Martha’s Vineyard, gelegen voor de kust van Cape Cod.

 

 

Eet kreeft in Maine

Maine heeft als bijnaam de ‘Pine Tree State’ en is even groot als alle staten bij elkaar. Walvissen spotten langs de kust, raften op de Kennebec -of Penobscot rivier, vliegen over Acadia National Park of gewoon lekker cultureel doen in het Portland Museum of Art, het klinkt cliché, maar Maine heeft oprecht voor ieder wat wils.

Een absolute aanrader in Maine is om een dag op pad te gaan met een echte kreeftvisser. Het eten van kreeft is nergens zo lekker als in Maine dus laat je op sleeptouw nemen door een visser en leer alles over het vangen en koken van Amerika’s favoriete zeevrucht.

 

New Hampshire & Vermont

New Hampshire is, zowel in de winter als in de zomer, een grote speeltuin voor outdoor liefhebbers. De White Mountains, de Myriad meren en de vele bossen die de staat rijk is zijn nog maar een fractie van wat New Hamsphire aan natuur te bieden heeft. Ook als je van lekker eten, winkelen of cultuur houdt is New Hampshire jouw staat!

Vermont ligt naast New Hampshire en wordt gekenmerkt door platteland, koeien, rode schuren en schattige kleine dorpjes. Logisch dus dat Vermont als bijnaam ‘The Green Mountain State’ heeft.

 

 

Grappig om te weten is dat mede dankzij het overschot aan koeien, en twee slimme jongens uit Vermont, Ben en Jerry, mensen wereldwijd genieten van het goddelijke Ben & Jerry’s ijs. Een bezoek aan hun fabriek is dus ook een must!

Voor een centraal gelegen en hip hotel ga je naar het, door Nederlander gerunde, Hotel Vermont in Burlington.

 

 

Connecticut en Rhode Island

Groene valleien, beboste bergen, wijngaarden en fantastische restaurants, maar ook Amerika’s beste kunst-en historische musea vind je in de staat Connecticut. Beklim Bear Mountain, bevaar de Mystic River op Amerika’s oudste stoomboot, ga tuben over de Farmington River of pak een boek en ontspan op een van de vele zandstranden.

 

Naast Vermont vind je New England’s kleinste maar meest veelzijdige staat, Rhode Island. Enorme landhuizen uit de Gouden Eeuw, gekleurde vuurtorens, oude dorpjes en lekker eten, dat is waar je ‘Little Rhody’ aan herkend.

De ligging aan het water maakt Rhode Island tot de ultieme watersportbestemming! Zeilliefhebbers weten dit vast al, maar Newport is de thuishaven van de America’s Cup en in 2015 host deze sportieve stad de wereldbekende Volvo Ocean Race.

 

 

 

Meer informatie bij het Verkeersbureau van New England  of www.discovernewengland.org