Nieuws
1061431
Nieuws

Onderzoek

Souvenirs direct de prullenbak in

Doe geen moeite meer om geschikte souvenirs voor je familie te zoeken. Het merendeel van de meegebrachte spullen gaat linea recta de prullenbak in. Dat blijkt uit onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner.

Uit dit onderzoek, gehouden onder tweeduizend mensen, volgt dat ruim twee derde van de respondenten de ontvangen souvenir niet waardeert (69%). Vijftien procent gooit het item direct weg en een op de honderd mensen wilde het geschenk niet eens aannemen.

Vooral beeldjes, 'grappige' t-shirts en goedkope sieraden scoren slecht, maar ook magneten en sleutelhangers worden steeds minder vaak met plezier ontvangen.

Slechts vier procent van de respondenten vindt de ontvangen souvenir nuttig. De overigen stoppen het item onder meer diep weg in een kast, doneren het aan een goed doel of verkopen het online. Zo'n zes procent van hen gebruikt de souvenir zelfs als cadeau voor iemand anders.

Dure souvenirs

Het onderzoek laat zien dat het de moeite niet loont om souvenirs te kopen voor het thuisfront. Zeker niet als je kijkt naar het totale bedrag dat Europese vakantiegangers uitgeven aan cadeautjes; volgens de World Tourism Organization ligt dat bedrag op 5,9 miljard euro.

Top 10 meest ongewenste souvenirs:

1. Beeldje2. Grappig t-shirt3. Goedkope sieraden4. Sleutelhanger5. Magneet6. Voedingsmiddel7. Sneeuwbol8. Nep dvd9. Lokale drank10. Souvenir van de vliegmaatschappij

Ben je het eens met de uitkomst van dit onderzoek of kun je souvenirs wel waarderen? Laat een reactie achter!