Nieuws/Buitenland
1061436
Buitenland

Groepsverkrachters schuldig in New Delhi

Vier mannen zijn dinsdag in New Delhi schuldig bevonden aan verkrachting en moord in een zaak waar het land van gruwde. De vier zijn volgens de rechtbank de daders van de groepsverkrachting 16 december vorig jaar van een 23-jarige vrouw in een bus. De vrouw bezweek eind dat jaar aan haar verwondingen.

De leidde tot grote verontwaardiging en massale protesten. De strafmaat wordt later bepaald in zittingen die woensdag beginnen. Ze kunnen de doodstraf krijgen. De vader van het slachtoffer heeft in Indiase media herhaaldelijk de doodstraf geëist.

De politie had zes mannen aangeklaagd. Een van de hoofdverdachten, Ram Singh, is eerder dit jaar overleden. Een andere verdachte is als minderjarige berecht en werd eind augustus schuldig bevonden. Hij kreeg een straf opgelegd van 3 jaar jeugdgevangenis.

De daders hebben de vrouw en haar vriend in Munirka in het zuiden van New Delhi met een bus opgepikt. Het paar had een film gezien en wilde naar huis. In de rijdende bus werd de jonge vrouw verkracht en gemarteld met een metalen buis. Beide slachtoffers werden zwaar mishandeld langs de weg achtergelaten. De jongeman overleefde het. De vrouw was er echter zo ernstig aan toe dat ze werd overgebracht naar een ziekenhuis in Singapore. Daar overleed ze op 29 december.