Nieuws
1061447
Nieuws

Foto's grote Lumia-telefoon uitgelekt

Nokia lijkt druk bezig te zijn met zijn Lumia-smartphoneserie uit te breiden. Na de introductie van de 1020 met zijn 41 megapixel camera eerder deze zomer lijkt het bedrijf binnenkort een nieuwe telg te zullen onthullen: de Lumia 1520.

Het apparaat is volgens gadgetblog The Verge uitgerust met een nogal enorm 6 inch groot scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Hiermee zou het de eerste Windows Phone 8-telefoon zijn met een Full HD-scherm.

Ook opmerkelijk is de 16 megapixel camera. Deze is dan wel niet zo krachtig als die van zijn broertje, de 1020, maar maakt van dezelfde 'oversampling'-techniek gebruik. Dat wil zeggen dat de telefoon een 5 megapixel foto samenstelt uit het gemaakte 16 megapixel grote origineel. Door meerdere pixels samen te voegen in één pixel, wordt de uiteindelijke foto scherper en bevat hij minder ruis.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Lumia 1520 in Nederland uitkomt. Volgens geruchten zal hij binnen enkele weken in de Verenigde Staten te koop zijn. Eind september komt in ons land eerst nog de 1020 uit.