Nieuws/Binnenland
1061533
Binnenland

Familiedrama in Schoonloo

Een 47-jarige vader en zijn drie zoons (10, 10 en 2) zijn maandagochtend dood gevonden in een bungalow in het Drentse plaatsje Schoonloo. Dat meldde de politie maandagmiddag.

Alles wijst op een familiedrama, waarbij de vader zijn drie zoontjes na een vechtscheiding heeft omgebracht en daarna de hand aan zichzelf heeft geslage

De vader had kinderen uit twee verschillende relaties. Jasper en Marijn, de twee jongens van 10 jaar oud zijn een tweeling, waarvan de één bij de vader woont op het bungalowpark in Schoonloo en de ander bij zijn moeder in Groningen. De 2-jarige Seth woonde formeel bij zijn moeder in Groningen. Alle betrokkenen zijn inmiddels ingelicht en opgevangen.n.

Jasper, Marijn en Seth zaten allen op basisschool de Petteflet in Groningen. Volgens een woordvoerder van de school worden de kinderen, ouders en leerkrachten op dit moment opgevangen op de school.

De vader heeft een afscheidsbrief gestuurd naar ouders van schoolgenoten van zijn kinderen. In de brief staat dat een slepende scheidingskwestie de reden is voor het drama. De vrouw van de man, Bernd K.B., zou al enige tijd een relatie hebben met een andere man. In de brief schrijft Bernd ook: " We hebben nog een heerlijk weekend gehad met zijn vieren. Heerlijk geknuffeld en plezier gehad!"

Volgens het Dagblad van het Noorden is een betrokkene maandagmorgen na het lezen van de brief spoorslags naar het vakantiehuisje gereden. Daar ontdekte deze persoon het drama, belde de politie en heeft nog tevergeefs geprobeerde de kinderen te reanimeren. De man was niet op vakantie in het park, maar woonde daar al enige tijd.

De politie kan nog niet bevestigen dat sprake is van een gezinsmoord. De vier werden gevonden nadat een melding was binnengekomen dat er een zelfmoord zou worden gepleegd.