Nieuws/Binnenland

Onlinegokbedrijf voor het eerst beboet

Een bedrijf dat online gokken in Nederland aanbiedt, moet een boete betalen van 100.000 euro omdat het geen vergunning heeft voor online kansspelen. Het is voor het eerst dat de Kansspelautoriteit zo'n bedrijf een boete oplegt, maakte zij zondag bekend.

Het bedrijf Globalstars zit op Curaçao, maar richt zich op Nederlandse internetters die bijvoorbeeld bingo, roulette of een loterij willen spelen.

Voor het aanbieden van onlinekansspelen kan op dit moment nog geen vergunning worden aangevraagd. Er wordt wel gewerkt aan een wet die dat mogelijk maakt. Tot die tijd is het aanbieden van gokspelletjes op internet in ons land verboden.

De Kansspelautoriteit wil met de boete „een duidelijk signaal afgeven aan bedrijven en consumenten”. Vorig jaar zomer heeft de waakhond een groot aantal bedrijven al gewaarschuwd dat ze moesten stoppen met het aanbieden van internetgokken. Bedrijven die in de naam van hun website .nl hebben staan, maken grote kans als eerste aan de beurt te zijn voor een boete. Dat geldt ook voor Nederlandstalige websites.