Nieuws/Binnenland
1061921
Binnenland

Hekman wint Dutch Open

Gary Hekman heeft zaterdag het KPN Dutch Open op zijn erelijst bijgeschreven. De afgetrainde inline-skater van Team Van Werven had na 100 kilometer het meest over in de eindsprint van een kopgroep. Het krachtmens uit Gramsbergen bleef in Hallum zijn concurrenten Ingmar Berga en Crispijn Ariëns voor. De laatste werd vorige week wereldkampioen op de marathon en trad vrijdag in het huwelijk.

Bij de vrouwen zegevierde Irene Schouten in deze zware Friese wedstrijd, die ook bekendheid geniet als de 'Bartlehiem Skeelertocht'. De jonge Noord-Hollandse hield heel lang stand in het mannenpeloton - beide seksen startten gelijk - maar moest door een val lossen. Niettemin kwam ze na een ware uitputtingsslag over 60 kilometer solo over de finish.

Margo van de Merwe en Janita Crediet volgden op grote afstand als de nummers 2 en 3. Elma de Vries, vooraf als een van de favorieten bestempeld, hield het halverwege voor gezien. Ze vertelde 'doodsangsten te hebben uitgestaan' op het door de regen spekgladde parcours.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo