Nieuws/Binnenland
1061941
Binnenland

Verkeerde wanbetaler café ontvoerd

Een Fries heeft vrijdagavond een verstandelijk beperkte man van 26 ontvoerd uit diens huis in Heerenveen. Hij dacht dat het slachtoffer een rekening van enkele duizenden euro's had openstaan bij een café en wilde hem zo dwingen te betalen. De man werd met de dood bedreigd en met een auto meegenomen naar de kroeg in buurgemeente Skarsterlân. Daar werd echter ontdekt dat hij niets had misdaan.

De Heerenveense man was de dupe van een nog onbekende drinkpiraat. Die heeft over een langere periode drankjes op rekening van het slachtoffer laten zetten.

De ontvoerder (31) is opgepakt. Hij was geen eigenaar of medewerker van het café. Onderzoek moet duidelijk maken of hij op eigen houtje handelde of in opdracht van iemand, zo meldde de politie zaterdag.

Onderweg naar het café wist de ontvoerde man familieleden te waarschuwen. Die schakelden de politie in. Toen agenten bij de horecagelegenheid aankwamen, gaven mensen binnen al aan dat er sprake was van een misverstand. Het is niet bekend of zij medewerkers of stamgasten waren.