Nieuws/Buitenland
1062028
Buitenland

'Geen overtuigende strategie VS voor Syrië'

Voorzitter Wolfgang Ischinger van de jaarlijkse Veiligheidsconferentie in München heeft stevige kritiek geuit op de militaire acties die de Verenigde Staten willen uitvoeren in Syrië. Ischinger zei geen „duidelijke en overtuigende strategie” in de acties van de Verenigde Staten te zien. Dat zei de Duitse jurist en diplomaat vrijdagavond tegen televisiezender ZDF.

Militair ingrijpen is volgens Ischinger de „slechtste optie” na wegkijken. Een straf voor president Bashar al-Assad van Syrië zou het moorden in het land volgens hem niet stoppen. Hij betreurt ook dat er nog geen oplossing voor het conflict in Syrië is gekomen vanuit de Europese Unie. „Het buitenlandse beleid van Frankrijk en Duitsland heeft nog nooit zoveel van elkaar verschild”, aldus Ischinger.

Op de Veiligheidsconferentie bespreken onafhankelijke experts jaarlijks internationale vraagstukken en het buitenlands beleid van staten. Dit jaar is bij de conferentie ook de voormalige Syrische oppositieleider Moaz al-Khatib aanwezig om te praten over de burgeroorlog in zijn land.