Nieuws/Binnenland
1062044
Binnenland

Kermisattracties Zaanstad draaien om de beurt

Op de vrijdag begonnen kermis in Zaanstad zijn twee attracties te dicht bij elkaar geplaatst. De Mission Space en de Gladiator tegelijk laten draaien, dat is te gevaarlijk. De gemeente en de exploitanten hebben daarom afgesproken dat de attracties om de dag gaan draaien.

Een woordvoerster van de gemeente zei dat het probleem vrijdag aan het licht kwam. De attracties zijn tientallen meters hoog en hebben dus de ruimte nodig. Bij het toewijzen van de plaatsen is iets fout gegaan. De kermis staat op de Burcht, in het centrum van Zaandam, en duurt tot en met 15 september.

Volgens de gemeentewoordvoerster zal er nog wel verder worden gepraat met de exploitanten, maar is voorlopig voor de 'om-de-beurtoplossing' gekozen. Vrijdagavond draait de Mission Space. Liefhebbers van de Gladiator kunnen zaterdag aan hun trekken komen.

De gemeente liet later nog weten dat er ook is gedacht aan het verplaatsen van één van de toestellen, of het om beurten achter elkaar draaien. Maar dat was niet mogelijk en ook niet veilig genoeg. Het om de dag draaien blijft dus tot de slotdag, zondag 15 september. De gemeente onderzoekt nog wat er is misgegaan bij het plaatsen van de attracties.