Nieuws
1062359
Nieuws

Philips wil na saneren weer ’de oude’ worden

Video DFT TV- Philips moet weer een wereldspeler worden. Na een zware reorganisatie met duizenden geschrapte banen kan een financieel gezonder Philips doorgroeien tot het concern dat met toptechnologie in alle regio’s en grote markten domineert, zegt topman Frans van Houten, die half september details van die route presenteert.

„Toen ik in 2011 aantrad was dit niet de boodschap die we konden brengen. Die zou niet geland zijn, het ging niet goed met Philips”, zegt Van Houten. „Maar met onze technologische vernieuwingen zoals in de medische zorg kunnen we veel meer markten en mensen bereiken. En dat gaan we doen”, stelt hij in het Philips-hoofdkantoor in Amsterdam.

Op 17 september meldt Philips zijn nieuwe omzet- en margedoelen voor de langere termijn. Ondanks een trage start denkt het concern dit jaar al een winstmarge van 10 tot 12% te halen. De markt verwacht dat dit doel straks wordt verhoogd.

In maart zei Van Houten ruimte te zien voor een aanvullende besparing tussen 2014 en 2016 van €1 miljard op een omzet van €24,8 miljard (2012).