Nieuws/Buitenland
1063195
Buitenland

Berlijn verbiedt Kerstmis en ramadan

In de Berlijnse wijk Kreuzberg is het vanaf heden verboden om in het openbaar feesten met een religieuze achtergrond te vieren. Volgens diverse Duitse media zal er geen Kerstmis en ramadan meer gevierd worden omwille van gelijke behandeling.

Het plan komt oorspronkelijk bij de oppositiepartijen de Groenen en de Piratenpartij vandaan en werd vervolgens door wethouder Peter Becker van de Sociaaldemocratische Partij van Duitsland doorgezet.

"Meer dan driehonderd moslims willen meer dan vier weken lang ramadan vieren op een openbare plaats in het Berlijnse Kreuzberg en dat is niet te doen", verklaart Beckers. "Omdat we iedereen gelijk willen behandelen wordt niet enkel het vieren van ramadan op openbare plekken verboden, maar worden ook andere religieuze feesten zoals Kerstmis niet langer toegestaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat er vanaf nu geen kerststalletjes meer zullen staan in Kreuzberg."

Carnaval, dat van oorsprong een katholieke achtergrond heeft, wordt nog wel toegestaan in de Berlijnse wijk. Dit feest wordt bestempeld als 'traditie'.