Nieuws/Binnenland
1063199
Binnenland

Hilversum's Beeld en Geluid wordt retro game paradijs

Klassieke videogames als Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros. zijn van 14 tot 15 september te zien en te spelen in het Hilversumse Beeld en Geluid. Daar wordt dan de Retro Game Experience gehouden, een evenement om bekende videogames uit de jaren 70, 80 en 90 te eren.

Tijdens de Retro Game Experience worden bezoekers teruggebracht naar de tijd waarin je nog een arcadehal moest bezoeken om videogames te spelen. Bekende titels als Galaga, Out Run of Time Crisis maken allemaal hun opwachting tijdens het tweedaagse evenement. De collectie arcadekasten komt uit heel Europa en wordt bijeengebracht in Beeld en Geluid ter gelegenheid van Eurocade, een jaarlijkse bijeenkomst voor arcadeliefhebbers. Daarnaast zijn er ook Japanse arcadekasten, de zogeheten Candy Cabs, en verschillende zeldzame games en controllers te zien.

Naast videogames zijn er ook films te bekijken tijdens de Retro Game Experience. Zo draaien er de animatiefilm Wreck-It Ralph en de documentaire King of Kong. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een Retro Game Quiz en de Donkey Kong High Score Competitie op een arcadekast uit 1981. Op zaterdag vertelt game-recensent Steven Saunders bovendien over zijn favoriete retro games en is er een discussiepannel, mogelijk gemaakt door CLICKNL, over de terugkeer van de arcadegame.

Kaarten voor de Retro Game Experience zijn te koop aan de deur of via de website van Beeld en Geluid. Een dagkaart kost 15 euro en is geldig voor één van de twee dagen, terwijl een passe-partout van 22,50 euro geldig is voor het gehele weekend. Het evenement duurt beide dagen van 10.00 tot 17.30 uur.