Nieuws/Binnenland
1063322
Binnenland

'Politie ontkent Marokkanenprobleem'

De politie in Assen is opspraak gekomen omdat agenten niet zouden ingrijpen bij ernstige ongeregeldheden in het uitgaansleven, terwijl de politie er met hun neus boven op staat.

Aan de Brinkstraat, het uitgaanscentrum van de stad, worden regelmatig mensen het slachtoffer van een agressieve groep Marokkaanse jongeren, meldt Dagblad van het Noorden. Afgelopen zondagochtend werd de 22-jarige Erwin Visser uit Rolde na sluitingstijd zonder enige aanleiding in elkaar geslagen door leden van een groep van ongeveer twintig jongens van Marokkaanse komaf. Erwin had zijn aansteker uitgeleend aan een van zijn belagers en vroeg deze vervolgens terug. Daarop werd hij tegen de grond geslagen. Volgens de vader van het slachtoffer greep niemand van de politie en beveiliging van de cafés in.

Grens is bereikt

Het geval van Erwin zou volgens een 21-jarige vrouw uit Assen eerder regel dan uitzondering zijn. Zij zou het weekend ervoor op dezelfde locatie door een groep zijn lastiggevallen. "Ik maakte dat ook duidelijk kenbaar bij de politie. Plots werd ik op de grond gegooid door zes agenten en afgevoerd naar de cel, omdat ik door het lint ging."

Erwins vader, Koos Visser, zegt dat de grens is bereikt. Als de politie niets doet, neemt hij onder de noemer Hollands Offensief het heft zelf in handen om af te rekenen met de overlastgevende groep. "En ik heb al behoorlijk veel medestanders die er net zo over denken."

Politie ontkent probleem

De politie heeft inmiddels tips binnen gekregen dat verdachten van de molestatie op Facebook te vinden zijn en vraagt getuigen zich te melden. Polititiewoordvoerder Ron Reinds ontkent tegenover Dagblad van het Noorden dat er een structureel 'Marokkanenprobleem' is. "En ik kan me ook niet voorstellen dat wij niet optreden als daar ongeregeldheden zijn."