Nieuws/Binnenland
1063560
Binnenland

Marokkanen molesteren man om aansteker

Een groep Marokkaanse jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag de 22-jarige Erwin Visser uit Rolden gemolesteerd in het centrum van Assen. Eén van de daders had het slachtoffer om een vuurtje gevraagd. Toen de 22-jarige man zijn aansteker terugvroeg, werd hij meermaals tegen zijn hoofd geschopt.

De mishandeling gebeurde na sluitingstijd van de cafés aan de Brinkstraat. Volgens het slachtoffer werd hij zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. Hij had één van de belagers zijn aansteker gegeven, omdat deze om een vuurtje vroeg. Toen de Roldenaar vervolgens zijn aansteker terugvroeg, werd hij belaagd. Dat meldt RTV Drenthe.

De vader van het slachtoffer is een actie gestart op Facebook. Onder de naam 'Hollands Offensief' zoekt Koos Visser getuigen en foto's en namen van de daders, zodat ze zo snel mogelijk gepakt kunnen worden.

De 22-jarige man is overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en daar voor zijn verwonderingen behandeld. Hij is inmiddels weer thuis, maar kampt met een hersenschudding, zware kneuzingen in zijn gezicht, een gekneusde arm en nekklachten. Hij heeft aangifte gedaan.