Nieuws
1063640
Nieuws

Goed ontvangen restaurant verkoopt diepvriespizza's

Gary Newborough beloofde zijn gasten op de opening van 'Pizzeria Ristorante' een taste of Italy. Honderd mensen kwamen een gratis stuk proeven. Iedereen was lyrisch over de pizza's, tot Newborough een briefje rond liet gaan waarop de waarheid stond: de pizza's waren gekocht in de supermarkt verderop.

Pizza Pollo en Pizza Spinachi, normaal te koop voor nog geen 2 euro in de supermarkt, waren groot favoriet onder de 'foodies'. Dat meldt de Engelse krant Daily Mail.

Een oplettende gast had het wellicht door kunnen hebben. De borden aan de muren van het in het trendy gedeelte van Manchester gelegen restaurant, vertoonden het logo van Dr. Oetker. Ook de namen op de menukaarten waren exact overgenomen van de doos.

Toch moest er een briefje aan te pas komen om de gasten te vertellen wat ze net hadden verobberd. Veel eters waren niet bepaald gecharmeerd van de actie. Volgens manager Chris Alexander moeten ze niet zeuren. "Dat deden ze ook niet over de 34 flessen bubbels die er doorheen zijn gegaan." Volgens Newborough zijn Ristorante pizza's gewoon heel erg goed, voor een bijzonder lage prijs ("Bloody good value").

Newborough is al drieëndertig jaar restaurateur. Hij is eigenaar van het bekende Market Restaurant, waarvan hij ook een kookboek van heeft uitgegeven. Het restaurant gaat gewoon door met de verkoop van diepvriespizza's, in ieder geval tot 7 september.