Nieuws/Binnenland
1063989
Binnenland

Dode schietpartij Best is Yassine Majiti (33): ’Hij was echt geen crimineel’

DEN BOSCH - Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij bij de beachclub in Best, is de 33-jarige Yassine Majiti. Zijn familie en vrienden zijn aangeslagen. Ze bezweren dat hij ’geen crimineel is’.

In de Bossche wijk Kruiskamp kwamen maandag rond het middaguur veel familie en bekenden bijeen om Yassine te herdenken. Het verdriet is groot.

’Verkeerde tijd, verkeerde plaats’

Twee neven van Yassine laten aan het Brabants Dagblad weten dat „Yassine op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was.” „De schutter moet zich om de een of andere reden bedreigd hebben gevoeld”, zegt een andere neef tegen de krant.

De schietpartij had plaats op een parkeerterrein van Beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer. In de beachclub was op het moment van schieten het feest Salsa Breeze aan de gang. Veel mensen kwamen daardoor op de schoten af. De politie hoort getuigen.

’Aardse leven verruild voor het hemelse’

Van de dader ontbreek tot nog toe elk spoor, aldus de politie. Ook de familieleden en vrienden van Yassine weten nog weinig. „Voorlopig weten we alleen zeker dat hij het aardse leven heeft verruild voor het hemelse”, zegt de neef tegen het Brabants Dagblad.

Vooralsnog is er niemand gearresteerd.