Nieuws/Binnenland
1064312
Binnenland

Lezer maakt gehakt van opmerkelijke snack

Frikandellenvlaai maakt tongen los

Dat er vanaf vrijdag een heuse frikandellenvlaai in de schappen van de Aldi ligt, is hét gesprek bij de koffieautomaat. Of dat nou gaat zorgen voor lange rijen voor de budget supermarkt, moet nog blijken.

De frikandellenvlaai ligt dit weekend ’exclusief’ in de schappen van de Aldi. Het nieuws daarover zorgde voor nogal wat reacties op sociale media. Zo stroomden er honderden reacties binnen op ons Facebook-account. Iedereen lijkt wel een snack fan in zijn vriendenkring te kennen die moet weten van deze hartige vlaai.

Lezers van De Telegraaf maken - gevraagd naar hun mening op Twitter - gehakt van de ’exclusieve snack’. „Mij niet gezien”, antwoordt ruim 80 procent van de stemmers op onze poll met als vraag „De 'frikandellenvlaai' ligt vanaf vrijdag (tijdelijk) in de #Aldi. Ga jij hem halen?” Slechts één op vijf stemt voor „Hmmm, heerlijk! Jazeker”.

Mogelijk speelt de associatie van het woord ’vlaai’, waarbij men denkt aan zoet, en het woord ’frikandel’ - zout en lekker vet, daarin een rol. „Mensen hebben er vaak nog nooit van gehoord”, vertelt ook woordvoerder Laetitia Gruwel namens Aldi. „Een hartige taart is een bekend begrip, maar dat geldt nog niet voor de vlaai...”

Toch verwacht zij wel dat de frikandellenvlaai goed gaat verkopen. „We verwachten we dat de vlaai als ‘zoete broodjes’ over de toonbank gaan. Net als bij de Gin-Tonic-ijsjes in juli dit jaar”, zegt Gruwel hoopvol. „Door het succes van de ijsjes werden deze later in het jaar opnieuw in het assortiment opgenomen. Dat kan hier ook best weer het geval zijn. Wellicht in een iets andere variant.”

De frikandellenvlaai is vrijdag tot en met zondag 12 november te koop bij Aldi in Nederland. De prijs is 3,99 euro. In de vriezer kun je hem nog 3 maanden bewaren.

Zo bereid je de hartige vlaai volgens de supermarkt:

  • Warm de oven voor op 180 graden en verwarm de vlaai 8 minuten.
  • Serveertip: enkele toefjes mayonaise, wat snipperuitjes en geraspte kaas.