Nieuws/Binnenland
1065069954
Binnenland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis afgenomen

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 10 afgenomen van 701 naar 691. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 539 mensen met corona, 12 minder dan een dag eerder, terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de ic gestegen is van 150 naar 152.

Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers voorziet ondanks de lichte daling dat het aantal coronapatiënten nog iets verder zal toenemen. De daling valt volgens hem niet toe te schrijven aan de aangescherpte coronamaatregelen, zo snel kunnen die geen effect hebben.

Kuipers sprak vorige week in De Telegraaf nog zijn zorgen uit over de rap oplopende cijfers. De reguliere zorg dreigt in het gedrang te komen, iets dat tijdens de eerste golf al massaal gebeurde en wat nu koste wat kost voorkomen moet worden. Om die reden is het LCPS inmiddels alweer een week bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s.

De ziekenhuiscijfers zijn een van de belangrijkste indicatoren voor het coronabeleid. Ze zullen de komende periode dan ook extra goed in de gaten gehouden worden om te zien of de aangescherpte kabinetsmaatregelen van deze week effect sorteren.