Nieuws
1065627
Nieuws

Goedkoop tanken op vakantie: omrijden via Luxemburg loont

Wie naar Frankrijk, Spanje of Italië op vakantie gaat, doet er goed aan om een stuk om te rijden via de landen met een lage accijns: Luxemburg, Andorra en Oostenrijk. Het voordeel aan de pomp kan in die landen oplopen tot enkele tientjes. De Nederlandse benzineprijzen zijn nog altijd de hoogste van Europa.

De Telegraaf rekende uit hoe lang de omweg mag zijn om meer kilometers voor je geld te krijgen dan in de gebruikelijke doorreislanden. We gaan uit van een volgepakte auto die één liter brandstof op 17 kilometer verbruikt.

 

Naar Italië via Oostenrijk

Uit de berekeningen blijkt dat het loont om op weg naar Italië de route uit te stippelen via het goedkope Oostenrijk. Wie 80 euro neerlegt voor een volle tank, komt met ’Oostenrijkse’ benzine al snel 80 kilometer verder dan met brandstof uit Zwitserland. Een gezin uit Eindhoven op weg naar Florence doet er goed aan om over Innsbruck te rijden.

 

Wie op weg naar Frankrijk door België komt, kan tot 200 kilometer extra omrijden naar Luxemburg, waar de pompprijs 30 cent lager ligt dan in België. Een gezin dat van Maastricht naar Parijs rijdt komt qua benzine goedkoper uit als de route via het groothertogdom loopt, ten opzichte van een (kortere) weg dwars door België, via Valenciennes.

 

Andorra het goedkoopste land om te tanken

Andorra spant de kroon wat goedkope landen betreft. Ten opzichte van grote broer Frankrijk krijgt een automobilist in Andorra ruim 200 kilometer ’meer’ benzine voor zijn geld. Onderweg naar bijvoorbeeld Valencia loont het dus bijna altijd om even naar het bergstaatje te gaan voor een volle tank. Mits u het niet erg vindt om met een volle caravan over de Pyreneeën te trekken.

 

Klik hieronder op een land om de gemiddelde prijs van een liter Euro 95 benzine te ontdekken.

Benzine is duur in donkerrode landen, goedkoop in donkergroene landen.

 

Goedkoop op vakantie?

Nog meer over uw geld en vakantie? Lees alles over reisverzekeringen, het beste moment om te boeken en bespaarmogelijkheden op uw bestemming op de vakantiesite van OverGeld.nl. Bezoek Reiskrant.nl voor mooie reportages over vakantiebestemmingen.