Nieuws
1065672
Nieuws

Parijse brug bezwijkt onder de liefde

De leuningen van de Parijse Pont des Arts dreigen te bezwijken onder het gewicht van de duizenden hangslotjes die zijn opgehangen door verliefde stellen. De burgemeester van het zesde arrondissement wil de loeizware liefdesbetuigingen het liefst verwijderen, omdat hij bang is dat ze op een dag boven op een rondvaartboot zullen storten.

Onder toeziend oog van zijn vriendin Sabrina (19) gooit Thomas (22) met een boogje het sleuteltje in de Seine. „Ze zeggen dat als je hier een slotje ophangt, je voor eeuwig samenblijft”, zegt de Française verliefd. Het stel uit de Parijse voorstad bezegelde gisteren hun liefde op de romantische Pont des Arts met een klein, goudkleurig hangslotje.

Sabrina schreef er met een zwarte stift hun koosnamen op, ‘Doudou et Namour’. Als het aan Jean-Pierre Lecoq ligt, burgemeester van het zesde arrondissement van Parijs, wordt de brug te lijf gegaan met een flinke ijzerschaar. „Dit wordt te gek, sommigen hangen hun slot maar aan een ander omdat er geen plek meer is”, briest de burgervader.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo