Nieuws/Buitenland
1065869
Buitenland

Weer doden bij onlusten in Caïro

In Egypte is vrijdag de grootste betoging in 2 weken tijd gehouden van aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi. Duizenden betogers trokken door de straten van Caïro. Zeker zes mensen kwamen om het leven bij botsingen met de politie, aldus een bron van de veiligheidsdiensten. In de hoofdstad en de rest van Egypte vielen zeker 50 gewonden. Meer dan 20 Mursi-aanhangers zijn aangehouden.

De betogers eisen de terugkeer van Mursi als president. In Caïro vuurde de politie traangasgranaten af, toen de menigte optrok naar het presidentiële paleis.

Eerder deze maand kwamen honderden mensen om, toen het leger een betoging van de Moslimbroederschap neersloeg.

De meeste leiders van de Moslimbroederschap zijn inmiddels gearresteerd, maar de aanhangers van Mursi blijven zich verzetten. Donderdag werd Mohamed el-Beltagi, een leider van de Moslimbroederschap, gearresteerd. Beltagi riep deze week op de tv-zender Al Jazeera op tot protesten voor vrijdag tegen het Egyptische leger.

Mursi was democratisch gekozen, maar het leger zette hem in juli uit de macht tijdens grootschalige protesten tegen zijn bewind.