Nieuws/Binnenland
1065967
Binnenland

'PvdA wil belgeschiedenis fractieleden inzichtelijk'

PvdA-fractieleider Diederik Samsom zet alles op alles om gevoelige informatie over hem en zijn partij binnenboord te houden. Samsom gaat daarin kennelijk zo ver, dat hij heeft geprobeerd om de belgeschiedenis van alle fractieleden boven tafel te krijgen.

Een bron binnen de PvdA-fractie vertelde vorige week over een mogelijke liefdesaffaire van Samsom met persvoorlichter Saar van Bueren. Daarop zou Samsom ernstig paranoïde hebben gereageerd. Hij wilde de Vodafone-abonnementen van alle fractieleden inzichtelijk krijgen, om de mol te ontmaskeren. Dat heeft persbureau Novum Nieuws vernomen uit 'welingelichte kringen rond de fractie'.

Een woordvoerder van de fractie ontkent dat geprobeerd is de belgeschiedenis van de Kamerleden boven tafel te krijgen. ,, Natuurlijk wil je weten wie gelekt heeft, maar de praktijk wijst uit dat dit heel moeilijk te achterhalen is. Maar de belgeschiedenis opvragen bij Vodafone is onmogelijk, en fractieleden vragen om een uitdraai gaat te ver."

Verziekte sfeer

Deze krant onthulde vrijdagochtend op de voorpagina dat fractievergaderingen van de partij op band worden opgenomen. Morrende Kamerleden worden later met eerdere uitspraken geconfronteerd in een poging ze 'in het gareel te krijgen'. Het tekent de verziekte sfeer binnen de partij.