Nieuws
1066107
Nieuws

Vutter kiest steeds vaker toch weer voor bijbaan

Het beeld dat vroeggepensioneerden alleen maar leuke uitstapjes maken en op de kleinkinderen passen, klopt niet. Een kwart gaat toch weer aan het werk. En een deel van deze groep is ook na zijn 65e nog actief op de arbeidsmarkt.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI), dat vandaag naar buiten komt. Hiervoor werden 1250 werknemers van de overheid, IBM, Unilever en Maxeda tussen 2001 en 2011 gevolgd, om zo zicht te krijgen op hun ‘pensioengedrag’.

De deelnemers zijn geboren tussen 1936 en 1951. Iets meer dan de helft stopte weliswaar eerder met hun reguliere baan dan ze in 2001 voorspelden. Maar dat geldt niet voor de geborenen in 1950 en 1951. Zij kunnen niet meer gebruikmaken van diverse aantrekkelijke overgangsregelingen.

Het NIDI voerde de studie ’Werken op de drempel van het pensioen’ uit voor het ministerie van Sociale Zaken. En concludeert dat voor steeds meer ouderen het vroegpensioen – stoppen voor je 65e - niet meteen het einde van hun werkzame leven betekent.

Lees het hele artikel in De Financiële Telegraaf