Nieuws
1066296
Nieuws

Oproep om homo's aan te geven

Volgens een zeventienjarige jongen wordt in de Russische stad Rostov-na-Donu een pamflet op de veranda gespijkerd als mensen homo's over de vloer hebben gehad.

In de brief staat: "Op jullie veranda zijn tijdens onze observaties van het afgelopen halfjaar personen gevonden die een homoseksuele voorkeur hebben. Wij vragen u extra waakzaam te zijn tegenover mensen die worden verdacht van homoseksueel gedrag."

En verder: "Promotie van homoseksualiteit gebeurt niet alleen direct, door het beschrijven van de voordelen van een homoseksueel leven, het aanbieden van seks, lichte kleding of door ongewoon gedrag, maar het kan ook beetje bij beetje door de vele jaren ervaring met de promotie van homoseksualiteit."

Gevraagd wordt dan ook waakzaam te zijn wanneer een homo of lesbisch persoon zich bij de buren bevindt: "Zeker wanneer ze zich binnen in het huis ophouden, of vlakbij de postbus of de lift. Wanneer iemand verdacht overkomt, bel dan meteen de politie."

De jongen die de brief heeft verspreid, stuurt tweets de wereld in over de moeilijkheden die hij ondervindt als homo in Rusland.