Nieuws/Binnenland
1066390768
Binnenland

Roof in Roermond

Voor 180.000 euro aan diamanten geroofd uit vitrine

ROERMOND - Bij een juwelier in Roermond is in december voor 180.000 euro aan diamanten geroofd uit een vitrine. De roof is pas vandaag door de politie bekendgemaakt. Er zijn beelden van de daders gepubliceerd.

Vier mannen kwamen de zaak op de Stadsweide in het Designer Outlet Center op zaterdag 28 december 2018 binnen. Eén van hen leidde het personeel af, de anderen wisten de diamanten uit de vitrine te halen. Omdat de politie de dieven nog niet heeft kunnen achterhalen, worden nu beelden vrijgegeven.

Op één man na droegen alle diamantrovers petten of mutsen. Op de beelden is te zien dat ze een vitrinekast weten te openen en een hele lade met juwelen in een tas kieperen.

De politie is op zoek naar deze vier diamantrovers.

De politie is op zoek naar deze vier diamantrovers.

Een woordvoerder van de politie zei maandag dat "in het belang van het onderzoek" de diefstal niet eerder bekend is gemaakt. De recherche hoopte tot nog toe via gesprekken met getuigen en winkelpersoneel en het bekijken van camerabeelden de zaak op te lossen. Dat is na zeven maanden nog steeds niet gelukt. Daarop besloot de politie de camerabeelden vrij te geven.