Nieuws/Binnenland
1067111
Binnenland

Honderdduizenden bezoeken Sail de Ruyter

Met naar schatting 300.000 tot 350.000 bezoekers in 4 dagen tijd heeft Sail de Ruyter de verwachtingen van de organisatie ruim overtroffen. Vooraf had voorzitter Dick Schipper van Sail de Ruyter Zeeland laten weten dat hij tevreden zou zijn met hetzelfde aantal bezoekers als bij de vorige editie in 2007. Ruim 200.000 mensen kwamen toen naar het maritieme evenement in Vlissingen.

,,Het is natuurlijk fantastisch dat er dit jaar zoveel publiek op Sail de Ruyter is afgekomen’’, zei woordvoerder Henk Kramer van de organisatie zondag na afloop van het evenement. ,,Maar het geeft ook veel voldoening dat de kwaliteit van het evenement met 180 deelnemende schepen zo goed was.’’

Ook de belangstelling voor het maken van een boottocht was groot. ,,Verspreid over vier dagen kochten circa 2500 mensen een ticket, 6 jaar geleden waren dat er 400'', zegt Kramer.

Voor de meeste mensen was de vlootschouw op zaterdag het hoogtepunt van Sail de Ruyter. Ruim 20 tallships gingen voorop in een vloot die vanuit de Vlissingse Veerhaven de Westerschelde op voer en daarna weer terugkeerde. Ruim 100.000 mensen stonden rijen dik op de boulevards om de schepen te zien passeren.