Nieuws/Binnenland
1067251
Binnenland

Tweede arrestatie voor moord veteraan

De Amerikaanse politie heeft maandag een tweede verdachte opgepakt van de uiterst laffe moord op de hoogbejaarde oorlogsveteraan Delbert Belton uit Spokane, Washington. Het gaat om een 16-jarige jongen. De puber hield zich schuil in de kelder  van een woning, aldus de politie. Enkele andere aanwezigen zijn aangehouden wegens medeplichtigheid. Vorige week werd al een minderjarige hoofdverdachte opgepakt.

De 88-jarige Belton, die in de Tweede Wereldoorlog zijn leven waagde in de strijd tegen Japan, werd woensdag op straat zonder enige aanleiding doodgeslagen door twee jongens. Volgens de politie hadden ze hem willekeurig uitkozen en hadden geen motief voor hun daad.

Het was de tweede keer in een week dat jongeren in de Verenigde Staten een moord uit willekeur pleegden. Twee tieners van 15 en 16 jaar werden vorige week dinsdag aangeklaagd voor de moord op een 22-jarige Australische honkbalspeler in de plaats Duncan in de staat Oklahoma. De jongens zeiden dat ze uit verveling de man hadden gedood die toevallig langs kwam joggen.