Nieuws/Binnenland
1067259
Binnenland

Uitgever Computer Idee failliet

Het in Haarlem gevestigde HUB Uitgevers is failliet. Het bedrijf heeft maandag faillissement aangevraagd. Dat heeft Raimon Gort, directeur van de onderneming, maandag gezegd tegen de technologiesite Tweakers. De uitgever is verantwoordelijk voor twintig computerbladen, waaronder de titels Computer Idee, Hardware.info Magazine, PC-Active en Power Unlimited. Die laatste vierde dit jaar nog zijn twintigjarig jubileum.

HUB verkeerde al langer in financieel zwaar weer. Vorig jaar augustus kondigde het bedrijf een ingrijpende reorganisatie aan waarbij 35 van de 161 arbeidsplaatsen verdwenen. Het faillissement is volgens Gort veroorzaakt door een 'weerbarstige markt' en 'liquiditeitsproblemen'.

Het personeel is maandag ingelicht over de faillissementsaanvraag. Deze zal mogelijk dinsdag al worden uitgesproken, waarna gekeken gaat worden of het bedrijf een doorstart kan maken. Naar verwachting zal het voltallige personeel ontslag worden aangezegd en kunnen alleen werknemers die relevant zijn voor de doorstart van een van de titels met een tijdelijk contract weer aan de slag.