Nieuws
1067304
Nieuws

Facebook stopt met cadeautjes

Virtuele smoelenboek Facebook stopt met het aanbieden van de mogelijkheid om vrienden fysieke cadeaus te sturen. De dienst bleek niet bijzonder populair te zijn.

Amerikaanse gebruikers kunnen sinds december kleine cadeautjes aan elkaar laten sturen, zoals chocolade, mokken of andere dingen die je in een cadeauwinkel zou kunnen aantreffen. Ook is het mogelijk om digitale cadeaubonnen te kopen en aan een vriend of vriendin te versturen.

Deze laatste optie bleek echter verreweg het populairst, met meer dan 80 procent van alle verkopen. Hierdoor besloot het bedrijf om zich maar volledig op digitale bonnen te gaan focussen. Op die manier worden de kosten van het managen en verzenden van fysieke presentjes ook geëlimineerd. Binnenkort rolt Facebook de nieuwe 'gift shop' uit voor Amerikaanse gebruikers.

Of het bedrijf ook de optie voor Europeaanse gebruikers gaat uitrollen nu het enkel kortingscodes uitgeeft, is nog niet bekend. Overigens is het wel mogelijk om vanuit Europa vrienden in de Verenigde Staten iets cadeau te doen.