Nieuws
1067370
Nieuws

Onder de hamer: Bling-Cadillac van Liberace

Dus u dacht dat het laten wrappen van auto's om op te vallen iets nieuws was? Nee hoor, in de jaren 30 werd het al gedaan. Maak kennis met een klassieke bling-Cadillac. Van goud. Bladgoud.

Liberace

Deze Cadillac Golfer's Drop Head Coupé uit 1931 was ooit van de flamboyante pianist Liberace. Tenminste, zo wordt de auto geveild. Het veilinghuis zelf houdt een slag om de arm als het gaat om de voormalige eigenaren van de Cadillac, maar vertelt er wel bij dat 'de auto zo werd gepresenteerd in een museum in Duitsland'.

Gold

De lak van de auto is van 23,75 karaats bladgoud, maar gelukkig is er ook echt goud in de auto te vinden. De deurhendels aan de binnenkant zijn gemaakt van 24 karaats goud. Gelukkig maar. Aan de buitenkant zijn ze 'slechts' van zilver.

De auto heeft een wit-lederen interieur, wat natuurlijk perfect past bij het gouden exterieur. Overigens heeft deze Cadillac wel een gave feature: de koplampen draaien mee met het stuurwiel. Ver z'n tijd vooruit dus, deze auto.

De auto wordt op 17 september geveild door veilinghuis Barons. De minimumprijs staat op 85.000 Britse ponden. Zo'n 99.000 euro.