Nieuws/Binnenland
1067406
Binnenland

Sony biedt excuses aan voor GTA-lek

Sony is diep door het stof gegaan om zijn excuses aan te bieden aan gamesontwikkelaar Rockstar. Door een fout van de elektronicagigant konden hackers de nieuwe game Grand Theft Auto V kraken en audiobestanden stelen, waardoor verhaallijnen al voor de release op straat liggen.

Grand Theft Auto V ligt vanaf 17 september in de winkel. Maar gamers die hun exemplaar besteld hadden via de online winkel van de PlayStation 3, konden voorafgaande aan de lancering deze alvast installeren. De game is nog niet te spelen, maar hackers hebben de installatie gekraakt. Online zijn nu bestanden te vinden met alle dialogen van de tussenfilmpjes en de muziek die we kunnen verwachten in het nieuwste deel van de Grand Theft Auto-serie.

Sony heeft de mogelijkheid tot installeren nu geblokkeerd en trekt het boetekleed aan. ”Helaas hebben mensen die de digitale pre-order van Grand Theft Auto V gedownload hadden toegang to bepaalde assets. We bieden onze welgemeende excuses aan aan Rockstar en GTA-fans over de hele wereldwijd die bloot zijn gesteld aan spoilers,” laat het bedrijf weten op zijn blog.

Rockstar heeft teleurgesteld gereageerd op de hack. ”Zoals je kunt voorstellen zijn we enorm teleurgesteld door de lekken en de spoilers die verspreid woorden voorafgaande van de lancering van de game." De studio probeert nu de illegale bestanden van het internet te laten verwijderen.