Nieuws
1067450
Nieuws

Weblog van de week

Van je hobby je werk maken

Drs. Birgul Dönmez (51) begon na de geboorte van haar kinderen aan een universitaire studie. Nu werkt ze als manager van haar dochter, zangeres Karsu. Deze week blogt ze over haar drukke leven.

Naam: Birgül Dönmez

Leeftijd: 51 jaar

Beroep: Manager Karsu

Relatie: Getrouwd met Alpaslan Dönmez (53)

Kinderen: Dochters  Karsu (23) en Cansu (19)

Typisch vrouwelijke eigenschap: Niet kunnen inparkeren (maar zelf kan ik het wel!)

Een vrouw moet ooit in haar leven: Alleen op vakantie gaan

---------------------------------------------------------------

Nooit gedacht dat ik mijn baan zou opgeven om in dienst te staan van onze muzikale dochter Karsu. We wilden een brede algemene ontwikkeling voor onze twee dochters: naast een goede opleiding, kennismaken met kunst& cultuur en een sport beoefenen. Dat Karsu heel serieus was met piano spelen bleek al heel snel. ‘Als je ‘Fur Elise’ kan spelen, dan maak je mama heel blij’ had ik gezegd. Na en paar weken verraste ze me op een ochtend ‘anne, dinle (mam, luister). Na een leasejaar hebben we de aanschaf van een piano prioriteit gegeven boven het kopen van een auto waar we voor gespaard hadden.

Naast het piano spelen begon ze ook met zingen. Ze was 15 toen ze haar eerste Engelse liedjes begon te componeren achter de piano. ‘Van wie is dat liedje?’, vroeg ik tijdens het koken. ‘Mam, dit is van mij’ … Dezelfde avond nog probeerde ze haar liedjes uit in het restaurant van papa. Niet lang daarna gingen we, net als iedere ouder langs het voetbalveld, naar talentenjachten en kwamen altijd met mooie prijzen terug. Een daarvan was ‘optreden in Carnegie Hall’. De bal rolde snel: DWDD en Pauw en Witteman waren wel benieuwd naar het meisje uit Osdorp en nodigden haar uit.

Inmiddels is haar tweede album uitgekomen. Confession heeft hoge scores ontvangen van muziekrecensenten. Als manager van mijn dochter reis ik ook over de hele wereld met een team van muzikanten. Zo hebben we het afgelopen jaar, naast een theatertour,  bijna alle continenten gehad: Noord-Afrika, Noord en Zuid Amerika, Azië en vele landen in Europa. Belangrijk drijfveer om dit werk te doen was een tip die alle docenten Onderwijskunde ons meegaven ‘de gelukkigste mens, is hij die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt’.  Waarschijnlijk geldt dit voor moeder en dochter.