Nieuws
1067462
Nieuws

Familie investeert €100 miljoen extra in Heineken

De familie Heineken verstevigt haar greep op het bedrijf. De erven investeren nog eens €100 miljoen in de bierbrouwer. Zij zijn van plan voor dat bedrag aandelen Heineken Holding te kopen via hun investeringsvehikel L'Arche Green.

Dat maakt de familie vandaag bekend in een persbericht. L'Arche Green bezit momenteel 51,083% van de aandelen Heineken Holding, dat op zijn beurt weer 50,005% van de aandelen Heineken NV bezit. Daarmee heeft de familie een controlerend belang in de bierbrouwer.

Families

In 2010 en 2011 kocht de familie via L'Arche Green ook al tweemaal voor €100 miljoen aandelen Heineken Holding. Naast de familie Heineken is ook de familie Hoyer aandeelhouder in L'Arche Green. Hubertus Hoyer bracht in 1873 30.000 gulden in bij de oprichting van Heinekens bierbrouwerij, toentertijd goed voor 6 aandelen Heineken. Kleinzoon Dik Hoyer zat lange tijd in de raad van beheer van de Heineken Holding en werd in 2011 opgevolgd door zijn nichtje Charlotte Kwist.

Zakenblad Quote schat het vermogen van Hoyer op €715 miljoen, terwijl Charlene de Carvalho-Heineken met €5,4 miljard de Nederlandse rijkenlijst aanvoert. Alexander de Carvalho, Charlenes zoon en Freddy Heinekens kleinzoon, is sinds april niet-uitvoerend bestuurder van de Heineken Holding. 

Het gehele nieuwsdossier over Heineken kunt u via deze link vinden